Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Байден сказав, чи мають США «план перемоги» України над Росією

Байден підтвердив підтримку України та анонсував план перемоги над Росією. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон спільно з Києвом працює над «планом перемоги» України над Росією. Білий дім обіцяє надавати необхідну допомогу стільки, скільки це буде потрібно.

Про це лідер американців повідомив під час пресконференції на полях саміту G7, передають «24 Канал» та «liga.net». Байден запевнив, що Україна отримає все необхідне для перемоги, причому допомога надходитиме дуже швидкими темпами.

«Кроки, які ми вживатимемо, для забезпечення того, щоб Україна мала перемогу, а Росія не могла затріумфувати, — це є підтримка, яку ми підписали. Підписали не лише ми. Інші країни підписали подібні угоди про безпеку. Ми залишаємося разом і стільки, скільки потрібно. Такий у нас план», — зазначив президент США.

Байден також зазначив, що його адміністрація має представити Конгресу «план перемоги» відповідно до закону, де передбачена додаткова військова допомога Україні.

«Ми ведемо обговорення з українськими друзями про те, яким саме він має бути. Ми багато зробили в цьому напрямку. Маємо чернетку цього плану, але ще не розробили деталі», — додав Байден.

Нагадаємо, що 13 червня на полях саміту G7 в Італії президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський підписали 10-річну двосторонню безпекову угоду. Вона повинна посилити оборонні спроможності України та стати кроком на шляху до можливого членства в НАТО.

tsn.ua

Exit mobile version