Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Атака на корабель РФ в Чорному морі: Sky News дізналося подробиці


Атака на корабель РФ в Чорному морі: Sky News дізналося подробиці

Ілюстративне фото: в Азрвському морі уражений російський десантний корабель (t me nexta live) Автор: Володимир Костирін

Сили оборони України вчора, 8 червня, завдали успішного удару по російському десантному кораблю типу “Ропуча” в акваторії Азовського моря. Інформація про вірогідне ураження даного судна раніше була розповсюджена в мережі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

“Цей успішний удар показує росіянам, що вони не можуть вільно діяти ні в Чорному морі, ні на сході”, – цитує британське видання українське військове джерело, що й підтвердило відповідний удар по ворожому судну.

Зазначається, ЗСУ завдали “скоординованого удару” по десантному кораблю росіян у суботу ввечері. За словами представника Сил оборони, це судно нещодавно перемістилося в Азовське море з Чорного моря.

Також джерело розповіло Sky News, що судно стало 5-м із 7-и десантних кораблів типу “Ропуча”, які були потоплені або “виведені з ладу” внаслідок українських атак.

Такі кораблі російські загарбники використовують для переправлення боєприпасів і вантажів до тимчасово окупованого Маріуполя для подальшого транзиту на лінію фронту.

“Зриваючи російські поставки боєприпасів і ключових військових матеріалів, цей удар безпосередньо підтримає українські війська в їх триваючій боротьбі”, – сказало джерело британським ЗМІ.

Що відомо про удар по кораблю

Нагадаємо, вчора, 8 червня, в мережі повідомили, що в Азовському морі, ймовірно, був атакований один із російських кораблів. Зазначимо, що окупанти зігнали понад 10 судів із Новоросійська ближче до порту Єйська в рамках так званих “навчань”.

Спочатку в Telegram-каналі “Кримський вітер” писали, що могло йтися про великий десантний корабель, проте пізніше з’явилася інформація, що біля Єйська, можливо, був вражений інший корабель.

Також повідомлялося, що в ніч проти 6 червня в акваторії Чорного моря в тимчасово окупованому Криму було знищено ще одне російське судно. Це була робота спецпідрозділів Головного управління розвідки Міноборони України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version