Аргумент про можливу ескалацію війни став для партнерів України виправданням, – Кулеба


Аргумент про можливу ескалацію війни став для партнерів України виправданням, - Кулеба

Фото: Дмитро Кулеба, глава МЗС України (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Іван Носальський

Заяви про те, що будь-яка допомога Україні може призвести до ескалації війни, є виправданням. Партнерам потрібно залишити страх перед реакцією Москви.

Про це під час візиту до Польщі заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на TVN24.

За словами міністра, війна забирає дуже велику кількість ресурсів, грошей, сил, обладнання, але “головні проблеми завжди починаються в головах людей”.

“З самого початку російського вторгнення найбільша проблема, з якою довелося зіткнутися Україні, полягає в тому, що страх перед ескалацією конфлікту домінував в ухваленні рішень нашими союзниками”, – розповів глава МЗС.

Він уточнив, що кожне прохання України до партнерів надати нове озброєння спочатку не схвалювали.

Кулеба вважає, що якби страх перед ескалацією не був головним чинником, який впливає на рішення союзників, то Україна отримала б необхідне озброєння набагато раніше і була б у кращому становищі.

“Найбільше завдання – переконати наших союзників підтримати нас, щоб вони не думали про реакцію Москви… Росіяни скинули сотні тисяч ракет і снарядів на нашу територію. Чому? Тому що вони мають дуже чітку стратегію і чітку мету: знищити Україну”, – додав міністр.

Тому, за його словами, аргумент про можливість ескалації з боку Росії став виправданням, щоб не робити рішучих дій.

“Не бійтеся реакції Росії, ми не боїмося. Ми нічого не боїмося. Допоможіть нам. Дайте нам те, що нам потрібно. Ми переможемо у цій війні, і тоді ми читатимемо підручники історії про те, як ми разом приймали рішення”, – наголосив чиновник.

Що передувало

Нагадаємо, партнери України продовжують демонструвати “страх перед ескалацією” у питанні допомоги українським захисникам.

Зокрема, країни, які передали ЗСУ далекобійні ракети, вже кілька місяців не можуть дозволити за допомогою такого озброєння завдавати ударів по території Росії.

Україну продовжують обмежувати, навіть попри постійні масовані удари росіян. Зокрема, 26 серпня ворог випустив по українській території 127 ракет і 109 ударних дронів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *