Довжина кабелю впливає на швидкість заряджання?

 Багато параметрів впливають на час автономної роботи вашого телефона, а саме: інтенсивність використання пристрою, потужність електронної начинки, ступінь зносу акумуляторної батареї тощо. Однак мало хто замислюється про залежність параметрів зарядки від довжини та якості зарядного кабелю.

Довжина і перетин дроту зарядних аксесуарів

 Закони фізики – це перше, що більшість із нас викидає з голови одразу після закінчення школи. Однак їх знання дасть змогу зрозуміти те, як довжина і діаметр USB-кабелю впливають на процес заряджання вашого смартфона.

 У міру збільшення довжини дроту збільшуватиметься і його опір. Це означає, що зарядний пристрій з довгим кабелем буде заряджати смартфон з меншою ефективністю. У крайніх же випадках (наприклад, якщо довжина кабелю становить понад 3 метри) інтенсивність процесу заряджання може бути занадто малою, щоб підтримувати заряд акумулятора на одному рівні.

Доводиться обирати зарядні пристрої з короткими кабелями?

 На жаль, не все так просто. На ефективність процесу заряджання також впливає товщина дротів усередині кабелю під ізоляцією. Що товщі дроти, то більший зарядний струм вони можуть пропускати через себе.   Отже, що довший обраний вами USB-кабель, то більшим має бути перетин дротів. Тоді процес заряджання вважатиметься не тільки ефективним, а й безпечним.

 На жаль, більшість виробників зарядних пристроїв і аксесуарів не надають інформацію про пропускну здатність проводів. Оскільки користувач не може перевірити товщину кабелю, що знаходиться в товщі ізоляції, єдиним способом убезпечити себе від неякісного товару є купівля продукції у перевірених постачальників. Вибрати сертифікований USB-кабель, який буде повною мірою відповідати всім вашим вимогам, можна після переходу за наступним посиланням https://www.aks.ua/catalog/usb/

Може заощадити?

 Що ж стосується дешевих підробок, то вони часто мають невеликі поперечні перерізи дротів, що істотно збільшує час заряджання і негативно впливає на безпеку процесу передачі енергії. Тому радимо обирати перевiренi бренди, наприклад, Baseus. Класний кабель можна отримати тут https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/baseus/ 

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *