Україна виборола “срібло” у спортивній гімнастиці на Олімпійських іграх-2024


Україна виборола "срібло" у спортивній гімнастиці на Олімпійських іграх-2024

Ілля Ковтун / Фото: Associated Press

Ілля Ковтун завоював олімпійську медаль у вправах на паралельних брусах.

Український гімнаст Ілля Ковтун завоював срібну медаль у вправах на паралельних брусах на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

З нашим партнером компанією Favbet стежимо та вболіваємо за українську олімпійську збірну.

У фіналі Ковтун набрав 15,500 бала. Його випередив лише китаєць Цзоу Цзиньюань (16,200 бала), який взяв “золото”. Бронзовим призером став японець Шінносуке Ока (15,300 бала).

Ще один українець Олег Верняєв посів восьме місце з результатом 13,300 бала. Під час виконання вправ він не втримався на брусах, що позбавило його шансу поборотися за медаль.

Для 20-річного Ковтуна це друга Олімпіада в кар'єрі. На дебютних для себе Іграх у Токіо він посів 11-те місце в особистому багатоборстві та став сьомим у команді.

30-річний Верняєв – олімпійський чемпіон Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро на паралельних брусах та срібний призер у багатоборстві. У жовтні 2020 року його відсторонили від змагань, а 2021-го дискваліфікували на чотири роки через знайдений в організмі заборонений препарат мельдоній. Через це він був змушений пропустити Олімпіаду-2020 у Токіо, яка через пандемію коронавірусу відбулася влітку 2021 року. У березні 2023 року Олегу вдвічі скоротили дискваліфікацію за вживання допінгу, яка мала тривати до листопада 2024 року, відтак він отримав можливість виступити на ОІ-2024 в Парижі.

Усі найцікавіші події Олімпіади можна знайти в лінії українського ліцензійного букмекера Favbet.

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *