Україна виборола ще дві медалі на Паралімпіаді-2024


Україна виборола ще дві медалі на Паралімпіаді-2024

Олександр Комаров / Фото із соцмереж

Олександр Комаров та Ірина Пойда завоювали нагороди у плаванні.

Україна здобула третю та четвету медалі на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі.

Плавець Олександр Комаров став бронзовим призером на 200-метрівці вільним стилем (клас S5), а плавчиня Ірина Пойда стала срібною призеркою на 200-метрівці вільним стилем (клас S5).

Для Комарова це перша медаль на Паралімпіадах за вісім років. У Ріо-де-Жанейро-2016 він здобув золоту та бронзову нагороди. Для Пойди це перша в кар'єрі медаль на Паралімпійських іграх.

Таким чином, наразі у скарбничці України вже чотири нагороди на Паралімпійських іграх у Парижі: дві срібні та дві бронзові.

Раніше плавець Антон Коль здобув “срібло” на 100-метрівці на спині, а Анна Гонтар завоювала “бронзу” на 50-метрівці вільним стилем .

Паралімпійські ігри в Парижі триватимуть від 28 серпня до 8 вересня. Україна представлятимуть 140 атлетів, які змагатимуться у 17 видах спорту. Це рекордна кількість видів спорту в паралімпійській історії України.

Нагадаємо, на попередніх літніх Паралімпійських іграх, які відбулися 2021 року в Токіо, українські спортсмени завоювали 98 нагород: 24 золоті, 47 срібних та 27 бронзових. Із цим результатом Україна посіла шосте місце в медальному заліку і стала п'ятою за кількістю нагород.

Читайте також:

Україна на Паралімпіаді-2024: розклад та онлайн-трансляція першого змагального дня

Паралімпіада-2024: де в Україні дивитися трансляції змагань

Україна оголосила склад на Паралімпійські ігри-2024: повний список спортсменів

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *