Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Роналду вперше в кар’єрі не забив жодного гола на великому міжнародному турнірі


Роналду вперше в кар'єрі не забив жодного гола на великому міжнародному турнірі

Кріштіану Роналду / Фото: Associated Press

Кріштіану завершив Євро-2024 без забитих м'ячів.

Капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду вперше у кар’єрі не забив жодного гола на великому міжнародному турнірі.

У чвертьфіналі Євро-2024 збірна Франції у серії пенальті здолала Португалію після безгольової нічиєї в основний і додатковий час матчу.

Таким чином, “Ле Бле” вийшли до півфіналу континентальної першості, де позмагаються з Іспанією, яка в 1/4 фіналу на останніх хвилинах екстратаймів вирвала у Німеччини путівку до наступної стадії.

А для португальців чемпіонат Європи на цьому завершено. Турнір у Німеччині став для Роналду першим міжнародним, у якому він не зумів забити жодного гола.

39-річний Кріштіану на Євро-2024 провів п’ять матчів: з Чехією, Туреччиною, Грузією, Словенією та Францією, але жодного разу так і не зміг вразити ворота суперників, якщо не враховувати голи у серії пенальті.

До цього Роналду незмінно забивав на п’яти попередніх Євро (2004, 2008, 2012, 2016, 2020) та п’яти чемпіонатах світу (2006, 2010, 2014, 2018, 2022).

Раніше повідомлялося, що Роналду встановив унікальний рекорд на Євро-2024. Кріштіану став першим футболістом в історії, який зіграв на шести чемпіонатах Європи.

Також Роналду з 14 забитими м’ячами є найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи.

На Євро-2024 португальському форварду підкорилося ще одне визначне досягнення. Результативна передача в матчі проти Туреччини стала для Роналду 8-ю на чемпіонатах Європи. Завдяки цьому Кріштіану наздогнав чеха Карела Поборського у списку найкращих асистентів в історії Євро.

Нагадаємо, Роналду мав чудовий шанс забити в екстратаймах матчу 1/8 фіналу Євро-2024 проти Словенії, але з пенальті не зумів переграти голкіпера суперника Яна Облака.

Читайте також:

Роналду прокоментував свої сльози під час матчу зі Словенією в 1/8 фіналу Євро-2024 (відео)

Англія – Швейцарія: де дивитися і ставки букмекерів на матч 1/4 фіналу Євро-2024

Нідерланди – Туреччина: де дивитися і ставки букмекерів на матч 1/4 фіналу Євро-2024

tsn.ua

Exit mobile version