Офіційно: легендарний футболіст “Реала” завершить кар’єру після Євро-2024


Офіційно: легендарний футболіст "Реала" завершить кар'єру після Євро-2024

Тоні Кроос / Фото: Associated Press

Тоні Кроос повісить бутси на цвях після домашнього чемпіонату Європи.

Півзахисник мадридського “Реала” та збірної Німеччини Тоні Кроос вирішив завершити ігрову кар'єру цього літа.

34-річний футболіст повісить бутси на цвях після домашнього чемпіонату Євро-2024, повідомляє офіційний сайт “вершкових”.

Таким чином, останнім матчем Крооса за “Королівський клуб” стане фінал Ліги чемпіонів проти дортмундської “Боруссії”, який відбудеться 1 червня на стадіоні “Вемблі” в Лондоні.

“17 липня 2014 року – день моєї презентації в “Реалі”. День, який змінив моє життя. Моє життя як футболіста, але особливо як людини. Це був початок нової глави в найвеличнішому клубі світу. Після 10 років ця глава завершується. Ніколи не забуду цього зухвалого вдалого часу.

Особливо хочу подякувати всім, хто прийняв мене з відкритим серцем і довірився мені. Але особливо я хотів би подякувати вам, дорогі мадридці, за вашу прихильність і любов від першого дня до останнього.

Водночас це рішення означає, що моя кар'єра футболіста завершиться цього літа після чемпіонату Європи. Як я завжди казав: “Реал” є і буде моїм останнім клубом. Я щасливий і пишаюся тим, що в думках я знайшов правильний час для свого рішення і що зміг вибрати його сам. Моїми амбіціями завжди було завершити кар'єру на піку мого рівня продуктивності”, – написав Кроос на своїй сторінці в Instagram.

Кроос виступає за “Реал” від 2014 року. За цей період Тоні зіграв у 463 матчах “вершкових” у всіх турнірах, забив 28 голів та віддав 98 результативних передач.

Разом з мадридським клубом Кроос виграв 22 трофеї: 4 Ліги чемпіонів, 4 титули Ла Ліги, один Кубок Іспанії, 4 Суперкубки Іспанії, 4 Суперкубки УЄФА та 5 Клубних чемпіонатів світу.

Перед цим він здобув 11 трофеїв у складі “Баварії”: 3 титули Бундесліги, 3 Кубки Німеччини, 2 Суперкубки Німеччини, по разу перемагав у Лізі чемпіонів, Суперкубку УЄФА та на Клубному чемпіонаті світу.

За збірну Німеччини він виступає від 2010 року, а 2014-го став чемпіоном світу. У футболці національної команди Кроос провів 108 матчів і забив 17 голів.

Нагадаємо, Кроос попрощався з Бундестім після Євро-2020, але в березні цього року повернувся до збірної Німеччини на запрошення головного тренера Юліана Нагельсманна.

Фінальний турнір Євро-2024 відбуватиметься в Німеччині від 14 червня до 14 липня. Бундестім позмагається у групі А, де її суперниками будуть Шотландія, Угорщина та Швейцарія.

Читайте також:

Аталанта – Баєр: де дивитися і ставки букмекерів на фінал Ліги Європи

“Ювентус” здійснив феєричний камбек та уникнув поразки від головної сенсації сезону Серії А (відео)

“Ліверпуль” офіційно оголосив про призначення нового головного тренера – хто замінив Клоппа

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *