МОК назвав кількість російських і білоруських спортсменів, які вже відібралися на Олімпіаду-2024


МОК назвав кількість російських і білоруських спортсменів, які вже відібралися на Олімпіаду-2024

Прапор Олімпійського комітету Росії / Фото: Associated Press

Також було представлено прапор, під яким "нейтральні атлети" виступатимуть на Іграх у Парижі.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назвав кількість російських і білоруських спортсменів, які в нейтральному статусі вже відібралися на Олімпійські ігри-2024 в Парижі.

Як повідомляється на офіційному сайті МОК, станом на зараз ліцензії на Олімпіаду-2024 здобули 19 нейтральних спортсменів – 12 з російським паспортом та 7 з білоруським.

У МОК зазначили, що максимальна кількість “нейтральних спортсменів”, які можуть відібратися на Ігри в Парижі – 55 росіян та 28 білорусів. Однак цей прогноз вважають малоймовірним.

Експерти прогнозують, за найбільш ймовірним сценарієм на потрапляння на Олімпійські ігри в Парижі претендуватимуть 36 атлетів з російським паспортом і 22 з білоруським.

МОК також зауважив, що ці оцінки не враховують процес перевірки спортсменів на нейтральність, який остаточно й визначатиме, чи допустять кожного окремого атлета з РФ чи Білорусі до ОІ-2024.

Крім того, МОК представив прапор, під яким “нейтральні атлети” виступатимуть на Олімпіаді-2024.

Нагороди, які “нейтральні атлети” здобудуть на Іграх у Парижі, не будуть враховані до загального медального заліку Олімпіади-2024.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року МОК ухвалив рішення допустити росіян та білорусів до Олімпіади-2024 як “індивідуальних нейтральних атлетів”. Вони зможуть виступити лише в особистих змаганнях, тоді як команди країн-агресорок допущені не будуть. Також заборонена будь-яка національна символіка РФ та Білорусі – гімни, прапори тощо.

Крім того, не будуть допущені до ОІ-2024 російські та білоруські спортсмени, які публічно підтримують війну або мають контракти з арміями держав-агресорок,.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться від 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що “нейтральних” російських і білоруських спортсменів не допустили до церемонії відкриття Олімпіади-2024.

Читайте також:

“Цинічна спроба політизувати спорт”: МОК рішуче засудив проведення “Ігор дружби” у Росії

“Не зможуть зрадити батьківщину”: російські боксери відмовилися відбиратися на Олімпіаду-2024

Російських і білоруських тенісистів допустили до Олімпіади та Паралімпіади в нейтральному статусі

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *