Легендарний Холіфілд прокоментував перемогу Усика над Ф’юрі у бою за звання “абсолюта”


Легендарний Холіфілд прокоментував перемогу Усика над Ф'юрі у бою за звання "абсолюта"

Усик – Ф'юрі / Фото: Queensberry Promotions

Американець заявив, що боксери провели неймовірний поєдинок, який справедливо завершився на користь українця.

Колишній абсолютний чемпіон світу у двох вагових категоріях Евандер Холіфілд поділився емоціями після перемоги Олександра Усика над Тайсоном Ф'юрі у бою за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті.

61-річний американець заявив, що українець справедливо здобув перемогу над британцем. За його словами, обидва боксери зроблять висновки після цього поєдинку та спробують здивувати в реванші.

“Обидва провели неймовірний бій. Я вперше бачу Тайсона таким побитим, але я впевнений, що він відновить сили і повернеться. Усик і Ф'юрі доклали максимум своїх зусиль, це був чистий бій. Я впевнений, що обидва внесуть корективи, і у реванші ми побачимо щось нове”, – сказав Холіфілд у коментарі Pro Boxing Fans.

Дивіться також: “Найкращий боєць у сучасній історії”: реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрі

Усик – Ф'юрі: підсумки бою за звання абсолютного чемпіона світу

У ніч проти 19 травня Усик переміг Ф'юрі роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114) в головному поєдинку боксерського шоу в саудівському Ер-Ріяді. Наприкінці дев'ятого раунду українець відправив британця в нокдаун.

На нашому сайті можна переглянути відео найкращих моментів бою Усик – Ф'юрі, а також відео емоційної реакції Усика після перемоги над британцем.

Дивіться також: Промоутер Усика заявив про “вкрадений” нокаут у бою з Ф'юрі – як відреагував український боксер

Таким чином, Олександр захистив пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібрав у “Циганського короля” титул WBC. Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

До цього останнім “абсолютом” у хевівейті був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року, коли переміг Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому Усик став першим в історії “абсолютом” у надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Раніше повідомлялося, що в контракті на бій між Усиком та Ф'юрі було передбачено опцію реваншу. Другий поєдинок між українцем і британцем планують влаштувати 12-13 жовтня 2024 року в Ер-Ріяді.

Нагадаємо, після бою Ф'юрі поцілував Усика та зворушливо звернувся до українського чемпіона.

Читайте також:

“Біполярний розлад”: промоутер Ф'юрі відреагував на його заяву, що Усику віддали перемогу через війну

Ф'юрі знайшов винних у поразці від Усика та розповів, що змінить у реванші з українцем

Усика визнали найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *