Костюк здобула вольову перемогу над третьою ракеткою світу та вийшла до півфіналу турніру в Штутгарті


Костюк здобула вольову перемогу над третьою ракеткою світу та вийшла до півфіналу турніру в Штутгарті

Марта Костюк / Фото: Associated Press

Марта на вирішальному тайбрейку здолала американку Корі Гауфф.

Українська тенісистка Марта Костюк (№27 WTA) пробилася до півфіналу турніру WTA 500 у Штутгарті. В 1/4 фіналу вона обіграла третю ракетку світу американку Корі Гауфф.

Неймовірно напружений трисетовий матч тривав 2 години 50 хвилин і закінчився перемогою 21-річної уродженки Києва з рахунком 3:6, 6:4, 7:6.

Зазначимо, що в третьому сеті за рахунку 5:4 на свою користь Костюк не реалізувала три матчболи на подачі американки. В наступному геймі Гауфф зробила брейк, однак Марта зуміла відігратися та перевести зустріч на вирішальний тайбрейк.

На тайбрейку Костюк заробила чотири матчпойнти, повівши з рахунком 6:2. Проте американка знову змогла їх усі відіграти. Зрештою українка забрала два наступні розіграші й з восьмого матчболу таки оформила перемогу в цьому драматичному поєдинку.

Огляд матчу Костюк – Гауфф

Це була третя особиста зустріч між Костюк і Гауфф. Українці вперше вдалося здолати американку. Востаннє вони грали у чвертьфіналі Australian Open-2024 – тоді Марта програла трисетовий матч з рахунком 6:7, 7:6, 2:6.

Перемога над Гауфф стала найбільш рейтинговою в кар'єрі Костюк. Раніше її особистим рекордом була звитяга над п'ятою ракеткою світу американкою Джессікою Пегулою у півфіналі турніру в Сан-Дієго на початку березня 2024 року.

Для Костюк це шоста в кар'єрі перемога над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу і третя – цього року. У другому колі змагань у Штутгарті українка здобула надскладну перемогу над сьомою ракеткою світу китаянкою Чжен Ціньвень.

Костюк втретє поспіль пройшла до чвертьфіналу на турнірах WTA. Перед цим вона дійшла до півфіналу в Індіан-Веллсі (WTA 1000) та до фіналу в Сан-Дієго (WTA 500).

У півфіналі Марта зіграє проти восьмої ракетки планети чешки Маркети Вондроушової, яка є чинною чемпіонкою Wimbledon. За іншу путівку до фіналу позмагаються лідерка світового рейтингу полька Іга Швьонтек і представниця Казахстану Олена Рибакіна (№4 WTA).

Підписуйтеся на канали TSN.ua у Telegram та Viber, а також сторінки TSN.ua та ТСН Проспорт у Facebook.

Читайте також:

П'ять українських тенісисток потрапили до основної сітки Roland Garros-2024

Збірна України з тенісу розгубила перевагу 2:0 та не зуміла вийти до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг

Скандал під час матчу тенісної збірної України: відомого мецената вигнали з ефіру за російську мову

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *