Калитвинцев залишив посаду головного тренера “Полісся”: йому вже знайшли заміну


Калитвинцев залишив посаду головного тренера "Полісся": йому вже знайшли заміну

Юрій Калитвинцев / Фото: facebook.com/fcpolissya

Виконувачем обов'язків керманича житомирського клубу призначений Сергій Шищенко.

Юрій Калитвинцев залишив посаду головного тренера “Полісся”.

Як повідомив президент житомирського клубу Геннадій Буткевич, 55-річний український фахівець самостійно ухвалив рішення піти у відставку.

“Юрій Миколайович Калитвинцев ухвалив рішення самостійно піти у відставку. Це було надважке для нього рішення, так само і для мене – погодити його. Юрій Калитвинцев – людина, яку я надзвичайно поважаю. Із кожним роком нашої співпраці ця повага ставала тільки сильнішою. У нас сформувалися тісні і довірливі стосунки, які я дуже ціную і ніколи не забуду того, що він зробив для футбольного клубу “Полісся”.

Юрій Калитвінцев – людина-епоха в історії житомирського футболу. Влітку 2021 року, коли Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію очолити команду, розпочалася нова найуспішніша епоха в історії ФК “Полісся”. Ми разом пройшли початок повномасштабної війни. Я можу з упевненістю сказати, що в той момент саме Калитвинцев зберіг склад. Попри постійний інтерес до наших гравців в той період, ніхто не залишив клуб. Разом з ним тоді ми пройшли дуже велике випробування. І цим складом гравців він виграв Першу лігу і вивів команду до Прем'єр-ліги. І за це історичне досягнення ми повинні подякувати саме Юрію Миколайовичу.

Амбітна, досвідчена та сильна характером людина. Тренер, який створив команду-чемпіона. Тренер, який вперше вивів “Полісся” до півфіналу Кубка України. Це назавжди в історії житомирського футболу. Як можна ставитися до такого тренера? Лише з великою вдячністю та повагою”, – наводить заяву Буткевича офіційний сайт житомирського клубу.

Також Буткевич розповів, що виконувачем обов'язків головного тренера “Полісся” став Сергій Шищенко, який до останнього часу очолював лідера Другої ліги “Звягель”.

“Виконувачем обов'язків призначено Сергія Шищенка. За всієї поваги до іноземних тренерів я вважаю, що “Полісся” повинен очолити саме український спеціаліст. У нас багато талановитих фахівців: Вернидуб, Скрипник, Ротань, Ребров, Григорчук і хотів би щоб до цієї команди фахівців доєднався і Шищенко”, – сказав Буткевич.

Нагадаємо, Калитвинцев очолював “Полісся” від червня 2021 року. Під його керівництвом житомирці вийшли до УПЛ, виграли 38 з 65 матчів, різниця голів – 112:54.

Наразі житомирський клуб перебуває на шостому місці турнірної таблиці УПЛ, маючи 33 очки після 20 матчів. 

“Полісся” не перемагає вже шість матчів поспіль у чемпіонаті України, а у трьох іграх після зимової паузи набрало лише одне очко. Востаннє житомирський колектив вигравав ще 11 листопада минулого року в поєдинку з “Металістом 1925” (2:1).

У наступному турі чемпіонату України житомирці у суботу, 16 березня, на виїзді зіграють проти “Оболоні”.

Читайте також:

Ребров довикликав двох гравців до збірної України на плейоф відбору Євро-2024

Стала відома серйозність травми Циганкова – чи допоможе він збірній України у плейоф відбору Євро-2024

УПЛ: результати матчів 20-го туру чемпіонату України з футболу, турнірна таблиця

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *