Гол Яремчука у ворота Словаччини номіновано на звання найкращого у другому турі Євро-2024 (відео)


Гол Яремчука у ворота Словаччини номіновано на звання найкращого у другому турі Євро-2024 (відео)

Роман Яремчук / Фото: Associated Press

Забитий м'яч Романа потрапив до четвірки найкрасивіших у 2-му турі чемпіонату Європи.

Гол форварда збірної України Романа Яремчука у ворота команди Словаччини претендує на звання найкращого у другому турі Євро-2024.

Відео голів-номінантів опублікував офіційний сайт УЄФА, запустивши голосування серед уболівальників.

Крім Яремчука, до списку претендентів за звання автора найкрасивішого забитого м’яча другого туру також увійшли данець Мортен Г’юлманд (гол у ворота Англії), швейцарець Джердан Шакірі (гол у ворота Шотландії) та австрієць Гернот Траунер (гол у ворота Польщі).

Гол Яремчука приніс збірній України вольову перемогу над Словаччиною (2:1). На 80-й хвилині матчу Роман ідеально прийняв м’яч після закидання від Миколи Шапаренка та проштовхнув його у ворота Мартіна Дубравки.

Цей м’яч став для Яремчука 16-м за національну команду. 28-річний нападник вийшов на чисте четверте місце у списку найкращих бомбардирів в історії збірної України, обійшовщи нинішнього головного тренера “синьо-жовтих” Сергія Реброва.

Також Яремчук став абсолютним рекордсменом збірної України за голами на чемпіонатах Європи. М’яч у ворота словаків став для нього третім на континентальних першостях. Раніше він двічі відзначався забивав під час Євро-2020: у поєдинках групового етапу з Нідерландами (2:3) та Північною Македонією (2:1).

Дивіться також: Євро-2024 з футболу: розклад і результати всіх матчів турніру

Тепер Роман – найкращий бомбардир в історії збірної України на чемпіонатах Європи. За цим показником він випередив Андрія Шевченка та Андрія Ярмоленка, які забили на Євро по два м’ячі.

За підсумками другого туру збірна України посідає останнє місце у групі Е. “Синьо-жовті” мають таку ж кількість очок (3), як Румунія, Бельгія та Словаччина, але найгіршу різницю забитих і пропущених м’ячів.

Дивіться також: Євро-2024 з футболу: групи і турнірні таблиці

У заключному турі групового етапу команда Реброва 26 червня зустрінеться з бельгійцями, початок вирішального поєдинку – о 19:00 за київським часом.

Текстова онлайн-трансляція матчу Україна – Бельгія буде доступна на нашому сайті. Паралельно відбуватиметься інший поєдинок останнього туру квартету Е між словаками та румунами.

Читайте також:

Збірна України бореться за плейоф Євро-2024: розклади у групі “синьо-жовтих” перед останнім туром

Бельгія обіграла Румунію та максимально закрутила інтригу в групі України на Євро-2024 (відео)

Євро-2024: хто вже вийшов до плейоф

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *