Допомогла дискваліфікація кривдниці: українська борчиня позмагається за “бронзу” Олімпіади-2024


Допомогла дискваліфікація кривдниці: українська борчиня позмагається за "бронзу" Олімпіади-2024

Оксана Лівач на Олімпіаді-2024 / Фото: Associated Press

Оксана Лівач візьме участь у сутичці за бронзову медаль на Іграх у Парижі.

Українська борчиня вільного стилю Оксана Лівач виступить у поєдинку за бронзову нагороду на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

У вівторок, 6 серпня, 27-річна українка стартувала в олімпійському турнірі у ваговій категорії до 50 кг. У 1/8 фіналу вона здолала представницю Узбекистану Актенге Кевнімжаєву (10:0), а потім у чвертьфіналі зазнала поразки від представниці Індії Вінеш Пхегот (5:7).

Завдяки тому, що Пхегот змогла дійти до фіналу, Лівач потрапила до втішних сутичок. Для здобуття медалі українці потрібно було здолати двох суперниць поспіль.

Однак Пхегот провалила зважування, не вклавшись у ліміт ваги до 50 кг, та була дискваліфікована. Замість неї за “золото” побореться американка Сара Енн Гільдебрандт, яка програла у півфіналі.

Своєю чергою, Лівач отримала право одразу позмагатися за “бронзу”. Суперницею українки у медальній сутичці стане японка Юї Сусакі, яка є чинною олімпійською чемпіонкою. Поєдинок відбудеться 7 серпня, о 21:50 за київським часом.

Додамо, що Лівач на попередній Олімпіаді-2020 у Токіо також боролася за бронзову нагороду, але програла Гільдебрандт і залишилася без медалі.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Українські спортсмени вже виграли на ОІ-2024 сім нагород: дві золоті, дві срібні та три бронзові.

Станом на зараз Україна посідає 19-ту позицію в медальному заліку. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Читайте також:

Олімпіада-2024: хто з українських спортсменів здобув медалі та скільки грошей вони заробили

Хижняк у фіналі Олімпіади-2024: де дивитися і ставки букмекерів на бій українця за “золото”

Олімпійські ігри-2024 – день 12: розклад і результати виступів українців за 7 серпня

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *