Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

“Динамо” дізналося потенційних суперників на старті кваліфікації Ліги чемпіонів


"Динамо" дізналося потенційних суперників на старті кваліфікації Ліги чемпіонів

"Динамо" / Фото: ФК Динамо Київ

Кияни стартуватимуть у найпрестижнішому єврокубку з другого відбіркового раунду.

Визначилися потенційні суперники київського “Динамо” на старті кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2024/25.

Команда Олександра Шовковського в ранзі срібного призера чемпіонату України розпочне боротьбу з другого відбіркового раунду, де разом з турецьким “Фенербахче” буде сіяною. На шляху до основної стадії найпрестижнішого євротурніру киянам потрібно пройти трьох суперників.

Суперником “біло-синіх” у другому раунді кваліфікації стане сербський “Партизан” або швейцарський “Лугано”.

Жеребкування 2-го кваліфай-раунду ЛЧ відбудеться 19 червня, а матчі заплановано на 23/24 та 30/31 липня.

Якщо “Динамо” подолає другий відбірковий раунд Ліги чемпіонів, то забезпечить собі єврокубкову осінь – щонайменше потрапляння до основної стадії Ліги конференцій.

Жеребкування третього кваліфай-раунду ЛЧ відбудеться 22 липня, матчі – 6/7 серпня та 13 серпня. Там “Динамо”, якщо пройде другий відбірковий раунд, буде несіяним і отримає в суперники когось із таких клубів: “Рейнджерс” (Шотландія), “Славія” (Чехія), “Зальцбург” (Австрія), “Лілль” (Франція).

У разі поразки в другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів кияни продовжать змагатися у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи.

Нагадаємо, від сезону-2024/25 УЄФА запровадив новий формат розіграшу єврокубків. Крім збільшення кількості учасників основної стадії усіх трьох євротурнірів з 32 до 36 клубів, класичний груповий етап буде замінений на формат єдиної ліги.

Таким чином, кожна команда в Лізі чемпіонів та Лізі Європи проведе по вісім поєдинків з різними суперниками (чотири вдома та чотири на виїзді), а в Лізі конференцій – по шість матчів на етапі ліги (три вдома та три на виїзді).

Вісім найкращих команд основної стадії кожного з євротурнірів автоматично потраплять до 1/8 фіналу. Клуби, які посядуть місця з 9-го по 24-те, проведуть спарені стикові матчі за вихід до 1/8 фіналу.

Революційні зміни також торкнуться календаря турнірів. Останні, 7-й та 8-й, тури в ЛЧ та ЛЄ відбудуться в січні 2025 року. ЛК завершиться шостим туром у грудні.

Читайте також:

Україна в єврокубках-2024/25: хто та де гратиме, коли жеребкування та перші матчі

Збірна України з футболу зіграє на Євро-2024: календар матчів “синьо-жовтих”

Збірна України з футболу оголосила заявку на товариські матчі перед Євро-2024

tsn.ua

Exit mobile version