Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Чемпіон НБА Михайлюк офіційно змінив клуб – відома зарплата української зірки баскетболу


Чемпіон НБА Михайлюк офіційно змінив клуб – відома зарплата української зірки баскетболу

Святослав Михайлюк / Фото: Associated Press

Святослав Михайлюк перебрався з "Бостон Селтікс" до "Юти Джаз".

Український баскетболіст Святослав Михайлюк змінив клуб у НБА. 27-річний гравець залишив “Бостон Селтікс” і вільним агентом підписав контракт з “Ютою Джаз”.

Про це новий клуб українця повідомив на своєму офіційному сайті та в соцмережах.

“Ласкаво просимо”, – привітала Святослава з переходом пресслужба “Юти Джаз”.

Святослав Михайлюк / Фото: x.com/utahjazz

Деталі співпраці з Михайлюком не розголошуються. За інформацією авторитетного інсайдера Едріана Войнаровскі, контракт Святослава розрахований на 4 роки і за цей час українець заробить 15 мільйонів доларів.

“Юта Джаз” стала восьмою командою НБА у кар’єрі Михайлюка. Уродженець Черкас розпочав свою професійну кар’єру в складі “Черкаських Мавп”, а 2014 року переїхав за океан, де на студентському рівні виступав за “Канзас Джейхокс”. На драфті НБА-2018 українця під 47-м номером обрав “Лос-Анджелес Лейкерс”.

Потім Михайлюк виступав в НБА за команди “Детройт Пістонс”, “Оклахома-Сіті Тандер”, “Торонто Репторс”, “Нью-Йорк Нікс”, “Шарлотт Горнетс” і “Бостон Селтікс”. За шість років у НБА українець сумарно зіграв 293 матчі.

Минулого сезону Святослав у складі “Бостон Селтікс” вперше у своїй кар’єрі став чемпіоном НБА . Українець відіграв за “кельтів” 41 матч, набираючи в середньому 4,0 очка, 1,2 підбирання та 0,9 передачі за 10,1 хвилини на паркеті.

Михайлюк став лише другим українцем в історії, який виграв титул чемпіона НБА. Раніше це вдавалося лише Станіславу Медведенку, який двічі ставав чемпіоном (2001, 2002) у складі “Лос-Анджелес Лейкерс”.

У фінальній серії проти “Даллас Маверікс” (4:1) Михайлюк з’являвся на майданчику у трьох матчах. Загалом українець зіграв майже 15 хвилин, за які набрав 5 очок та відзначився двома асистами.

Читайте також:

Усе вирішив останній фінал: визначився переможець медального заліку Олімпіади-2024

П’яте “золото” поспіль: визначився тріумфатор чоловічого баскетбольного турніру Олімпіади-2024

Баскетбольний турнір Олімпіади-2024: результати матчів

tsn.ua

Exit mobile version