Зеленський поспілкувався з новим прем’єр-міністром Великобританії: що обговорювали

Зеленський поспілкувався з новим прем'єр-міністром Великобританії: що обговорювали

Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах / колаж УНІАН, фото x.com/Keir_Starmer, скриншот

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із новим прем’єр-міністром Великої Британії сером Кіром Стармером.

“Радий провести телефонну розмову із сером Кіром Стармером у день призначення його новим Прем’єр-міністром Великої Британії. Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом”, – написав він у своїх соцмережах.

Зеленський подякував Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою.

Відео дня

“Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією”, – додав президент.

Призначення Стармера новим прем’єром

Лідер лейбористів Кір Стармер офіційно став прем’єр-міністром Великої Британії після перемоги на парламентських виборах. Про це повідомляє The Guardian. 

“Сьогодні король прийняв на аудієнції високоповажного сера Кіра Стармера і попросив його сформувати нову адміністрацію. Сер Кір прийняв пропозицію його величності та поцілував руки після призначення прем’єр-міністром і першим лордом казначейства”, – йдеться у повідомлення Букінгемського палацу.

Стармер заявив, що “зміни почнуться зараз” після того, як його партія перемогла на виборах та закінчила 14-річне правління консерваторів на загальних виборах у Сполученому Королівстві, які відбулися за день до цього. 

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *