Зеленський пояснив, чому провалилися переговори з Росією у 2022 році

Зеленський пояснив, чому провалилися переговори з Росією у 2022 році

Зеленський відповів на запитання про переговори у Стамбулі / скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський відповів на запитання про те, чому провалилися переговори з Росією у Стамбулі 2022 року.

“Ніякі ультиматуми не є переговорами. З цим ультиматумом Путін приїхав на танку під час повномасштабного вторгнення. Вони оточили нашу столицю, багато регіонів нашої країни, окупували, і показали ультиматум. До речі майже нічим не відрізняється від останніх “пропозицій” Путіна два дні тому. У нього ніякі не пропозиції, у нього просто ультиматум”, – заявив Зеленський на підсумковій пресконференції після Глобального саміту миру у Швейцарії 16 червня.

За словами президента, ультиматуми дають Путіну можливість робити паузи, які потрібні йому для підготовки військових, адже “він уже втратив натреновану армію”.

Відео дня

“Якщо чесно, “Мінські угоди” теж були ультиматумом, і конфлікт був заморожений, і це факт. Йому потрібна була ця пауза, щоб підготуватися до повномасштабного вторгнення”, – додав Зеленський.

Не підписана мирна угода з РФ у 2022 році – текст

Нагадаємо, напередодні видання The New York Times показало проєкт нереалізованого українсько-російського договору, який могли підписати у квітні 2022 року.

Повідомлялося, що документи було складено за підсумками переговорів, які відбувалися протягом кількох тижнів після початку війни, з лютого по квітень 2022 року.

Серед умов договору – нейтральний статус України, офіційна російська мова, незалежність “Л/ДНР” і зняття з Росії всіх санкцій.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *