Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ: що він передбачає

Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ: що він передбачає

Документ зобов’язує пройти психофізіологічне опитування із застосування поліграфп / фото Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки (БЕБ), роботу якого розкритикували народні депутати. Він передбачає обовʼязкову переатестацію усіх співробітників органу.  

У картці закону №10439 зазначається, що документ підготовлений у рамках зобов’язань, які взяла на себе Україна перед Міжнародним валютним фондом від 24 березня 2024 року. 

Закон визнає функції та повноваження БЕБ, а також передбачає зміну керівництва та переатестацію всіх працівників бюро. Обиратиме голову БЕБ комісія з шести членів, троє з яких призначені міжнародниками, ще троє – Кабміном. 

Відео дня

Після цього буде сформована комісія для переатестації працівників. Вона складатиметься з 12 членів, шестеро з яких – призначені директором, ще шестеро – за поданням міжнародних експертів.

Сформувати відповідну комісію потрібно за два місяці, а упродовж 1,5 року повинні призначити директора та переатестувати увесь персонал. 

Крім того, документ зобов’язує пройти психофізіологічне опитування із застосування поліграфа перед призначенням людини на посаду у відомство. 

Останні заяви Зеленського

Як писав УНІАН, нещодавно глава держави зробив заяву про переговори з РФ та пообіцяв план закінчення війни. Він наголосив, що Україна вирішуватиме, коли почнуться переговори з країною-агресором.

“Авжеж, Україна буде вирішувати. Але, якщо б усе залежало тільки від України, ніякої війни не було би. На жаль, окупант – Росія, і Путін захотів війни. І поки що, він не хоче її закінчувати”, – наголосив Зеленський.

Крім того, під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, Зеленський заявив, що Україна очікує, зокрема, рішення щодо посилення ролі альянсу в координації безпекової допомоги.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *