“Захоплення” Росією Балтійського моря: Кулеба дав пораду НАТО та ЄС

"Захоплення" Росією Балтійського моря: Кулеба дав пораду НАТО та ЄС

Кулеба зазначив, що Україна солідарна з Естонією, Фінляндією та Литвою / фото УНІАН

Російські провокації на кордонах Європейського союзу і НАТО – частина гібридної тактики Москви із залякування. Росія має отримати рішучу відповідь.

“Нещодавні російські провокації на кордонах ЄС і НАТО в Естонії, Фінляндії та Литві є частиною типової російської гібридної тактики залякування і залякування. Україна вже неодноразово стикалася з такими діями Росії. Ми знаємо, що найефективніший спосіб протистояти їм – це єдність, сила і непохитна взаємна підтримка”, – написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X.

При цьому він зазначив, що Україна солідарна з Естонією, Фінляндією та Литвою, зберігає пильність і готова надати допомогу.

Відео дня

“Ми також закликаємо НАТО до рішучих дій для захисту Естонії, Фінляндії та Литви. Коли ми всі будемо сильні та єдині, ніхто не зможе нас залякати”, – підсумував дипломат.

Російська окупація Балтійського моря – головні новини

РосЗМІ повідомили, що Москва має намір зрушити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі.

У МЗС Литви назвали “навмисною, цілеспрямованою провокацією з метою залякати сусідні країни та їхні суспільства” озвучені Росією плани щодо розширення територіальних вод у Балтійському морі.

Зі свого боку прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Росія “може випробовувати” країни-члени НАТО своїми діями.

Крім того, США зажадали від Російської Федерації пояснень щодо ситуації в Балтійському морі.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *