Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Західні експерти розповіли, до чого може призвести потенційне перемир’я України і РФ

ЗСУ продовжують нищити російських окупантів / фото 95 окрема десантно-штурмова бригада

Потенційні переговори про перемир’я насправді не призведуть до гарантованого завершення війни між РФ і Україною.

Таку думку висловили західні експерти, пише видання The Washington Post. Колишній офіцер національної розвідки США з питань Росії та Євразії  Юджин Румер запевнив, що припинення вогню у цій ситуації стане лише одним з етапів війни, а не її припиненням.

“Канали зв’язку, які існують зараз, або неформальні домовленості можуть призвести до… справжнього припинення вогню. Потім обидві сторони почнуть  запекло готуватися до наступної війни”, – спрогнозував Румер.

Відео дня

Аналітик російсько-української війни з Фонду Карнегі Майкл Кофман також заперечив, що тимчасове припинення війни чи переговори могли б завершити війну як таку. Кофман, який нещодавно повернувся з України, також відзначив деякий позитив. У мережі Х він написав: “На Україну чекають важкі місяці боїв, але ситуація на фронті краща, ніж була цієї весни”.

Щодо ситуації на полі бою, то Україна успішно стримувала окупантів, але це може змінитися, якщо зміниться американський президент і припинить чи зменшить допомогу, зауважили експерти.

Подальше просування окупантів було б неминучим, якби США припинили допомогу Україні, оскільки європейці самотужки не можуть виготовити достатньо артилерійських снарядів та інших боєприпасів, зазначило видання.

Війна в Україні: новини

Аналітики DeepState розповіли про останні зміни на російсько-українському фронті та прокоментували ситуацію навколо селища Кринки на Херсонщині.

У Telegram-каналі DeepState повідомляється, що окупаційним військам РФ вдалося просунутися у Нью-Йорку, Лозуватському, Новоселівці Першій та біля Прогресу. Водночас українські захисники відкинули окупантів в районі вулиці Заводської селища Нью-Йорк.

www.unian.ua

Exit mobile version