Україна буде змушена воювати в Європі проти КНДР, – Зеленський

Україна буде змушена воювати в Європі проти КНДР, - Зеленський

Зеленський прокоментував питання солдатів КНДР на війні /фото УНІАН

Кремль налаштований на продовження війни і тому північнокорейські солдати  вже найближчим часом можуть бути на полі бою проти України.

Про це заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський. “В Москві налаштовані на продовження агресії… І саме тому вони намагаються збільшити оборонне виробництво, і саме за рахунок обходу санкцій. І саме тому беруть у спільники все більше Північну Корею, і вже днями їхні солдати можуть бути на полі бою проти України. Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї”, – підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що такі умови склались через відсутність більш сильних рішень західних партнерів на підтримку України і це “тільки спонукає Путіна вкладатись далі в терор”. 

Відео дня

Зеленський висовив переконання, що світ може зупинити розгортання війни, але для цього потрібні не слова, а конкретні кроки. “Ми очікуємо необхідного більшого тиску на Росію. Ми очікуємо більшої підтримки для України. І це буде справедливо”, – акцентував президент. 

“Час, який спливає, поки рішень немає – це постійні російські удари, постійні втрати наших життів. Наступний тиждень буде часом нашої дуже активної роботи з партнерами заради підтримки наших воїнів на фронті та заради нашої стратегії примусу Росії до завершення війни. Ми готуємо важливі сигнали підтримки”, – анонсував Зеленський.

Солдати КНДР на війні в Україні

В українській розвідці повідомили, що близько 11 тис. північнокорейських військових проходять підготовку на сході РФ і вони будуть готові до війни в Україні вже до 1 листопада. За даними джерел у розвідці, навчання північнокорейських солдатів проходять на полігонах у містах Хабаровськ, Уссурійськ, Благовєщенськ і Владивосток.

20 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін прокоментував можливість відправки Північною Кореєю військ до РФ для війни в Україні. Він заявив, що “поки що не може підтвердити ці повідомлення”. Водночас Остін зазначив, що такий крок буде “викликати занепокоєння, якщо це виявиться правдою”.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *