Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

ЄС розпочинає переговори про вступ України й Молдови

ЄС розпочав офіційні переговори про вступ України та Молдови - Урсула фон дер Ляйєн оголосила про початок переговорів на пресбрифінгу 25 червня.
ЄС розпочав офіційні переговори про вступ України та Молдови – Урсула фон дер Ляйєн оголосила про початок переговорів на пресбрифінгу 25 червня. Фото: 24 канал

Європейський Союз офіційно розпочав переговори про вступ України та Молдови. Про це заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок, 25 червня, під час пресбрифінгу, організованого пресслужбою ЄК, пише FBC.

Голова Єврокомісії підкреслила, що народи України і Молдови продемонстрували свою непохитну відданість та рішучість стати частиною ЄС.

Дуже хороша новина, що сьогодні Європейський Союз розпочинає переговори про вступ України і Молдови. Ми стоїмо на порозі важливого й трансформааційного моменту для цих двох країн та для нашого Союзу. І ми прославляємо цінності й принципи, які пов’язують нас разом,

зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Формальний старт переговорів заплановано на Першій міжурядовій конференції, яка відбудеться сьогодні у Люксембурзі о 16:30 за київським часом.

Навіть під час війни і заворушень вони розпочали великі реформи. Вони знають, що їхній шлях буде важким. Переговори про вступ покликані підготувати кандидатів до обов’язків членства. Майбутній шлях буде важким. Але він також наповнений величезними можливостями для Молдови та України, а також для всього нашого Союзу. Разом ми зможемо створити більшу, більш динамічну та далекоглядну Європу,

додала політикиня.

Нагадаємо, 7 червня Європейська комісія рекомендувала Раді ЄС розпочати з Україною офіційні переговори щодо вступу до блоку. 14 червня постійні представники країн ЄС ухвалили переговорні рамки щодо вступу України й Молдови, а вже 21 червня посли ЄС підтвердили дату початку переговорів. Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах із Європейським Союзом про вступ.

Exit mobile version