Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

У Зеленського пояснили, як примусити Росію до переговорів щодо завершення війни

В Ураїні триває війна / фото 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Україна готова до переговорного процесу щодо завершення війни на основі формули миру і складеного плану перемоги, бо Росія – неадекватна країна, і її можна тільки примусити. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає 24 канал.

“Логіка президента України мені зрозуміла: є формула миру, яка базується на міжнародному праві. Ми готові обговорювати все це, готові до переговорного процесу. Але ми розуміємо, що Росія є неадекватною країною, і її можна примусити через план перемоги, де є математично обґрунтовані інструменти примусу, кількісні показники, ідеологічні показники і так далі”, – пояснив він.

За його словами, “примус має йти за певними параметрами, і тоді це матиме певні наслідки і реалізацію”.

Відео дня

“Ми примушуємо Росію, вона розуміє, що далі – гірше; що ціна війни буде ставати іншою; що вона не отримає тільки результатів, які хоче… А що таке просто формат присутності Росії і якихось переговорів через посередника? Безумовно, можна буде знайти будь-які формати. Але питання в іншому – у розумінні наших партнерів, що Росію не просто треба кудись запросити на переговори, а що її треба примусити до переговорного процесу”, – додав Подоляк.

План закінчити війну “не пізніше 2025 року” – заява Зеленського

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на полі бою в Україні “створює можливість” зробити кроки щодо припинення війни “не пізніше 2025 року”.

“У жовтні, листопаді та грудні у нас є шанс просунутися до миру і міцної стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір – вибір рішучих дій щодо припинення війни не пізніше 2025 року”, – заявив він 9 жовтня на на саміті “Україна – Південно-Східна Європа”.

www.unian.ua

Exit mobile version