У США озвучили умову вступу України до НАТО

Посилання скопійованоhttps://www.unian.ua/politics/ukrajina-v-nato-u-ssha-nazvali-umovi-chlenstva-v-alyansi-12598689.html

У США озвучили умову вступу України до НАТО

Міллер заявив, що позиція США щодо питання України в НАТО незмінна / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Україна може вступити в НАТО тільки після завершення війни, яку розв’язала Російська Федерація. Представник Держдепу Метью Міллер заявив, що “це процес, який просувається”.

Коли в нього запитали, чи була дискусія з приводу графіка вступу України до НАТО, він відповів: “Нічого не змінилося з приводу схвалення графіка. Це все ще залежить від завершення війни”.

“Зрештою це процес, який просуватиметься далі після завершення цього конфлікту”, – заявив речник Держдепу США.

Відео дня

При цьому він уточнив, що Вашингтон озвучив свою позицію з цього питання, і вона незмінна.

Крім того, Міллер нагадав, що про Україну говорили на останньому міністерському засіданні НАТО в Брюсселі минулого тижня. Також питання обговорювали під час зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави МЗС України Дмитра Кулеби.

Вступ України до НАТО – останні новини

Лідери НАТО збираються на саміт у липні, щоб відсвяткувати 75-ту річницю свого військового Альянсу. Видання The New York Times пише, що Україна сподівалася отримати офіційне запрошення приєднатися до блоку, але навряд чи це станеться на липневому саміті.

Водночас віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що всі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення щодо вступу до НАТО.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *