Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

“Війську потрібне поповнення”: в Раді прокоментували рейди ТЦК

Федієнко прокоментувв рейди ТЦК / фото Александр Синица

Командирам бойових підрозділів потрібно поповнення на фронті. Нещодавні рейди ТЦК є нагадуванням про це.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко (фракція “Слуга народу”).

За його словами, Міністерство оборони, Генеральний штаб та військові повинні більше військовозобов’язаним громадянам розповідати, що відбувається на війні, який там стан. 

Відео дня

“У нас є проблема в тому, що в нас немає ким поповнювати військове формування. Хлопці там третій рік на війні, вони також хочуть сходити на концерт “Океану Ельзи”, сходити до ресторанів. Я так розумію, що фідбек більший йде через бойових військових командирів, коли вони звертаються та говорять, що потрібно поповнення. А поповнення не надходить. Тому відбулась така історія, що ТЦК нагадали про те, що кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на облік, оскільки це вже не право, це вже обов’язок”, – сказав він, коментуючи нещодавні рейди ТЦК.

Федієнко уточнив, що говорити про темпи мобілізації зарано, і інформація про неї є з обмеженим доступом, але однозначно – наші бойові підрозділи потребують доукомплектування.

Рейди ТЦК – що треба знати

Як писав УНІАН, 11 жовтня у Києві біля Палацу спорту після концерту гурту “Океан Ельзи” співробітники ТЦК з поліцією чекали на відвідувачів і перевіряли документи у чоловіків.

Кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, правоохоронці затримали й відвезли у ТЦК. 

Також рейди відбулись в інших містах.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що перевірки, подібні до тих, що відбулася після концерту гурту “Океан Ельзи” в Києві, повинні проводитись регулярно: “Я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати”.

www.unian.ua

Exit mobile version