Україна стане членом ЄС, обіцянка буде дотримана, — Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна в майбутньому стане членом Європейського Союзу. Фото: WPA Pool/Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна в майбутньому стане членом Європейського Союзу. Він підкреслив, що обіцянка, дана Україні через кілька місяців після початку російського вторгнення, буде виконана.

Про це він сказав 11 червня під час виступу на церемонії відкриття «Ukraine Recovery Conference 2024» у Берліні. «Україна — велика країна. Ця країна має дуже освічене населення. І навіть попри наслідки війни, в Україні прогнозується ріст економіки», — наголосив Шольц.

Він також наголосив на важливості аграрного сектору України, який є глобальним гравцем на світовому ринку. Експорт сільськогосподарської продукції України вже досяг довоєнного рівня, що є надзвичайним досягненням і має вирішальне значення для продовольчої безпеки у всьому світі.

«Коли ми говоримо про відновлення України, то ми обговорюємо відновлення майбутнього члена ЄС. Через кілька місяців після початку вторгнення РФ, ми разом дали Україні обіцянку про майбутнє України в ЄС. Ми дотримаємось цієї обіцянки», — зазначив Шольц.

Політик зазначив, що Україна має великий потенціал у галузі відновлювальних джерел енергії та водню, а також у сферах цифрової трансформації, IT, озброєння, охорони здоров’я і фармацевтики. Саме тому конференція з відновлення України фокусується на цих перспективних напрямках.

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *