“Ситуація дуже крихка”: Гроссі зустрівся з Зеленським перед поїздкою на ЗАЕС

"Ситуація дуже крихка": Гроссі зустрівся з Зеленським перед поїздкою на ЗАЕС

Гроссі відвідав Київ / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі напередодні його візиту на окуповану Запорізьку АЕС.

Він розповів про наслідки масованих обстрілів енергетичної інфраструктури країни російськими балістичними, крилатими ракетами та дронами-камікадзе, які призвели до тимчасового відключення енергоблоків АЕС від мережі та зниження їхньої потужності, повідомляють в Офісі президента.

Зеленський та Гроссі обговорили посилення ядерної безпеки та розширення мандата спостережних місій МАГАТЕ, агентство також запевнило в підтримці будівництва нових атомних блоків в Україні. Гроссі сказав журналістам, що ситуація на найбільшій в Європі атомній електростанції є “дуже крихкою”. Він пообіцяв розширити інспекції агентства, включивши в них критично важливі об’єкти електропостачання.

Відео дня

“Станція знову на межі відключення електроенергії. У нас було вісім таких випадків у минулому. Відключення означає відсутність електроенергії: немає електроенергії, немає охолодження. Якщо немає охолодження, то, можливо, у вас катастрофа”, – цитує його AP.

Перевірки МАГАТЕ

Нагадаємо, що раніше Гроссі на запрошення Путіна прибув в Курську область. Він оглянув російську атомну електростанцію, в атаках на яку РФ звинувачувала Україну.

За словами гендиректора агентства, він побачив “сліди атак дронів”, однак зараз станція працює “в режимі, дуже близькому до нормального”.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *