Шольц відповів, чи будуть на саміті миру обговорювати закінчення війни в Україні

Шольц відповів, чи будуть на саміті миру обговорювати закінчення війни в Україні

Канцлер Німеччини вчергове наголосив, що Україна потребує систем ППО / фото president.gov.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що під час Глобального саміту миру у Швейцарії, який відбудеться цього літа, не будуть обговорювати закінчення війни в Україні. Про це він сказав в коментарі журналу Stern, передає n-tv.

“Ніхто не повинен мати перебільшених очікувань. Ми не ведемо там переговори про закінчення війни. У кращому випадку, це початок процесу, який може привести до прямих переговорів між Україною і Росією”, – наголосив Шольц.

За його словами, у Швейцарії будуть обговорювати безпеку атомних електростанцій, експорт зерна, питання обміну полоненими та необхідне табу на використання ядерної зброї. 

Відео дня

“Ще раз повторюю: це все ще перебуває в зародковому стані”, – додав він.

Також канцлер Німеччини розчарований підтримкою країн Європи під час війни в Україні.

“На жаль, наслідувачів все ще недостатньо. Це пригнічує, тому що Україна терміново потребує більше систем протиповітряної оборони”, – підкреслив політик.

Глобальний саміт миру у Швейцарії – що відомо

Глобальний саміт миру, організований за українською ініціативою, відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. На нього буде запрошено представників більше 100 країн світу.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче зірвати Глобальний саміт миру. За його словами, про це повідомила розвідка.

“У нас є точна інформація від розвідки – конкретні дані, – що Росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити, як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше. Ми поділимося з вами, шановні партнери, на рівні дипломатів, на рівні розвідок планами Росії – конкретними планами та конкретними пунктами. І ми разом повинні цьому протидіяти – повинні працювати в єдності, заради справедливого миру. Вдячний усім, хто допомагає і допомагатиме”, – наголосив глава держави. 

Своєю чергою дипломат Андрій Веселовський заявив, що метою такого заходу не є переговори з РФ. 

“Цей саміт про вироблення спільної світової позиції щодо подальших переговорів з Росією. Тобто цей саміт – це формулювання тих умов, на яких Росію будуть змушувати до миру…”, – пояснив він.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *