РФ лякає «більш жорсткими» умовами мирної угоди, якщо Київ відмовиться від пропозиції

Наришкін про «мирну угоду» з Україною. Фото: tctile.net

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив, що у разі відмови України від останньої пропозиції російського президента Володимира Путіна, умови для мирної угоди будуть значно жорсткішими. Про це він повідомив в інтерв’ю російській агенції ТАСС.

«Наступні умови, за яких може бути досягнуто миру та підписано якусь мирну угоду, будуть для України більш складними і жорсткішими», — зазначив Наришкін. Його коментарі пролунали 14 червня, за день до початку в Швейцарії українського Саміту миру.

Днем раніше Володимир Путін оголосив, що Москва припинить вогонь і буде готова розпочати мирні переговори за умови, якщо Україна повністю виведе війська з Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, а також заявить про відмову вступити до НАТО. Крім того, Путін підкреслив, що Захід має скасувати санкції проти Москви.

Міністерство закордонних справ України відреагувало, заявивши, що «всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви і спрямовані на те, щоби ввести в оману міжнародну спільноту». На Саміті миру в Швейцарії заяву Путіна, схоже, не сприйняли серйозно. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що Росія може приєднатися до мирного процесу лише тоді, коли продемонструє готовність до миру на основі Статуту ООН. Вона також зазначила, що жодна країна не прийняла б «таких жахливих умов, тому життєво необхідно, щоб Україна могла протистояти цій агресії».

Таким чином, намагання Росії тиснути на Україну та міжнародну спільноту продовжуються, але підтримка України з боку Заходу залишається твердою.

radiosvoboda.org

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *