Рада призначила нового міністра у справах ветеранів: хто очолив відомство

Рада призначила нового міністра у справах ветеранів: хто очолив відомство

Наталія Калмикова – новий міністр у справах ветеранів/ фото УНІАН, Александр Синица

Верховна Рада України призначила Наталію Калмикову міністром у справах ветеранів України. До цього вона обіймала посаду заступниці міністра оборони України. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Він зазначив, що за це рішення проголосували 256 народних депутатів, виклавши також фото табло з результатами голосування.

“Підтримую і чудовий вибір”, – написав Железняк.

Відео дня

Рада призначила нового міністра у справах ветеранів: хто очолив відомство

фото t.me/yzheleznyak

Як зазначається на сайті Міністерства оборони України, Калмикова у квітні 2014 року стала волонтером та допомагала українській армії. За період співпраці з сектором безпеки і оборони була нагороджена низкою відзнак та медалей Міністерства оборони, видів та родів військ Збройних сил України.

З лютого 2022-го по вересень 2023-го року була виконавчим директором Українського ветеранського фонду.

27 вересня 2023 року Кабінет міністрів України призначив Калмикову заступницею міністра оборони України з питань соціального розвитку.

Перестановки в уряді

Як повідомляв УНІАН, раніше низка міністрів написали заяви про відставку, 4 вересня парламент ухвалив низку відповідних рішень.

Згодом до ВР, за пропозицією фракції “Слуга народу, надійшли подання премʼєр-міністра про призначення нових кандидатур на посади у Кабінеті міністрів. Зокрема, про призначення міністром у справах ветеранів України Наталії Калмикової.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *