Путін почав виробництво ракет меншої та середньої дальності: небезпека для всього світу

Кремлівський лідер заявив про необхідність відповісти на розміщення американських ракет в різних регіонах світу.
Кремлівський лідер заявив про необхідність відповісти на розміщення американських ракет в різних регіонах світу. Фото: АР

Кремлівський лідер Володимир Путін 28 червня повідомив, що Росія має відновити виробництво ракет середньої і малої дальності й потім ухвалити рішення про те, де їх розміщувати. Путін зробив цю заяву під час засідання Ради безпеки Росії, пише FBC.

Він зазначив, що Сполучені Штати розміщують свої ракети середньої та малої дальності «в різних регіонах світу», що, за його словами, «викликає занепокоєння і вимагає реакції». У зв’язку з цим Путін наголосив на необхідності для Росії «почати виробництво цих ударних систем і потім вирішувати, де їх розміщувати».

Нагадаємо, що Росія ще у 2019 році призупинила участь у Договорі про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про одностороннє призупинення своїх зобов’язань та початок виходу з договору. Втім тепер, за словами Путіна, США «не тільки виробляють ці ракетні системи, але вже привозили їх до Європи на навчання, зокрема в Данію».

Ця заява Путіна може мати значні наслідки для глобальної безпеки, зокрема для інших європейських країн, що межують з Росією.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *