Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

“Пропозиція аморальна”: в ОП оцінили “західнонімецький варіант” гарантій безпеки України

Подоляк називає “західнонімецький варіант” гарантій безпеки України аморальним / Колаж УНІАН, скріншоти

Пропозиція щодо гарантій безпеки України за так званим “західнонімецьким варіантом” є аморальною. Про це у своєму Telegram-каналі заявив заступник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він нагадав, що цей варіант полягає в “гіпотетичному взятті під парасольку НАТО” територій України, які нині контролюються ЗСУ, та у фактичній відмові “до кращих часів” від тимчасово окупованих територій.

“Ця пропозиція аморальна. І не лише тому, що в 1949 році розділили державу, яка розпочала і програла Другу світову війну, а Україна свою війну не починала й не програла. Головне, що за межами обговорень “західнонімецького варіанту” лишаються долі мільйонів людей, які виживають в окупованих містах і селах України”, – вважає Подоляк.

Відео дня

За його словами, розслідування міжнародних організацій показують поширення російської практики тортур та її вбудованість у систему окупаційного управління. Так, у катівні Херсона після звільнення міста знайшли дитячу камеру, а частиною кампанії звірств стало масове сексуальне насильство.

“Українців ґвалтують, викрадають, убивають, депортують, морять голодом у в’язницях, насильно мобілізують до російської армії. Їхню ідентичність стирають. Ви впевнені, що терміни “територіальний компроміс”, “західнонімецький варіант”, “прийняття реалій на землі” точно описують суть пропозицій?”, – риторично запитав заступник глави ОП.

Гарантії безпеки для України – останні новини

Днями заступник командира Третьої штурмової окремої бригади Максим Жорін заявив, що просто надання України гарантій безпеки Росію не зупинять. За його словами, НАТО має бути зацікавлене в тому, щоб Україна стала членом Альянсу.

Як сказав Жорін, “у них є інструменти і зброя, але вони бояться використовувати їх”.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • В Україну скоро приїде делегація США з відповідями на план перемоги, – Зеленський
  • НАТО планує зменшити роль США в підтримці Києва після виборів глави Білого дому, – CNN
  • США підтримують план Зеленського щодо справедливого миру, – Білий дім
  • www.unian.ua

    Exit mobile version