“Пропагандистська поїздка”: уряди ЄС розкритикували візит місії МВФ до Росії, – Politico

"Пропагандистська поїздка": уряди ЄС розкритикували візит місії МВФ до Росії, - Politico

 Уряди ЄС розкритикували візит місії МВФ до Росії / скріншот

Майбутню поїздку місії Міжнародного валютного фонду (МФВ) до Росії буде використано Кремлем як пропаганду. Про це пише Politico.

Видання зазначає, що група проукраїнських європейських урядовців у листі до керівника МВФ зазначила, що своїм візитом до Росії Фонд дає зрозуміти, що відносини з Москвою нормалізуються, незважаючи на її неспровоковану агресію проти України.

“Візит, безсумнівно, буде використаний у пропагандистських цілях російським режимом”, – заявили міністри фінансів Литви, Естонії, Латвії, Швеції, Фінляндії, Данії, Норвегії, Ісландії та Польщі. Такий крок створив би значні репутаційні ризики для МВФ”, – попередили вони в листі.

Відео дня

ЗМІ підкреслює, що офіційні особи МВФ збираються відвідати Росію вперше після її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Діалог почнеться 16 вересня, а особисті зустрічі, як очікується, відбудуться незабаром після цього.

“Хоча МВФ запропонував провести зустріч в іншій країні, він зрештою прийняв умову Кремля поїхати до Росіїі. … Суперечлива поїздка може перешкодити проукраїнським урядам спрямовувати свою допомогу Києву через МВФ”, – йдеться у статті.

Візит місії МВФ до Росії: що відомо:

Міжнародний валютний фонд уперше після повномасштабного вторгнення в Україну направить місію до РФ. Згодом очікується візит делегації до Москви, де відбудуться зустрічі з російськими офіційними особами.

Згодом Україна відреагувала на намір МВФ відновити співпрацю з Росією. В МЗС назвали абсурдом легітимацію російського режиму з боку МВФ.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Україні погодилися реструктуризувати борги
  • Комітет Ради підтримав законопроєкт про підвищення податків: нардеп розкрив деталі
  • МВФ схиляє Україну до підвищення податків та девальвації гривні, – Bloomberg
  • www.unian.ua

    Share

    You may also like...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *