Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Попри протидію Росії: ООН ухвалила революційний план реформ

Попри протидію Росії ООН ухвалила революційний план реформ / фото Reuters

Організація Об’єднаних Націй (ООН) у неділю, 22 вересня, ухвалила план реформ. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що Росія намагалася заблокувати ухвалення всіма 193 державами-членами організації так званого Пакту в ім’я майбутнього, розробленого під керівництвом Німеччини.

Так, заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін попросив під час Саміту майбутнього ООН у Нью-Йорку в присутності канцлера Німеччини Олафа Шольца внести додаткову поправку в текст цього плану.

Відео дня

“Якщо наша поправка не буде включена в текст пакту, ми також дистанціюємося від консенсусу щодо цього документа”, – заявив Вершинін.

За даними видання, російський посадовець нарікав на те, що країнам, які невдоволені угодою, не надали можливості для подальших перемовин.

“У своїй поправці РФ наголошувала на “принципі невтручання у внутрішні справи держав” і закликала ООН уникати дублювання зусиль. Заперечення Росії підтримали її традиційні союзники – Білорусь, Північна Корея, Іран, Нікарагуа та Сирія”, – йдеться у статті.

Згідно з повідомленням, в ООН не стали піддавитися тиску з боку РФ. Раніше в ООН багато країн не виключали демаршу з боку РФ щодо цього плану. Так, практично одразу після заяви Вершиніна представник Конго запропонував відхилити пропозицію РФ. Тож її було відхилено більшістю в 143 голоси членів Генеральної Асамблеї ООН.

Реформування ООН – останні новини

У Фінляндії пропонують вигнати Росію з ООН, реформувавши Радбез організації. Крім того, кількість постійних членів хочуть збільшити вдвічі.

За інформацією Reuters, Радбез ООН покликаний підтримувати мир у світі, але геополітичне суперництво завело його в глухий кут з низки питань. Йдеться, зокрема, про війну на Близькому Сході та повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • “Ймовірність зростає і зростатиме”: міністр ВПС США – про війну з Китаєм у Тихому океані
  • “Подарунки” від “Моссаду”: Reuters дізнався деталі масових вибухів пейджерів бойовиків “Хезболли”
  • “План перемоги”: Зеленський хоче, щоб Україну запросили в НАТО до кінця року, – Le Monde
  • www.unian.ua

    Exit mobile version