“Не йдеться про переговори з Росією”: Зеленський пояснив, у чому суть плану перемоги

"Не йдеться про переговори з Росією": Зеленський пояснив, у чому суть плану перемоги

Володимир Зеленський пояснив, у чому полягає суть плану перемоги / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Президент України Володимир Зеленський, який вирушив до США, щоб надати союзникам план перемоги, пояснив, у чому він полягає.

Глава держави відмовився розкривати деталі кроків, необхідних для забезпечення справедливого і міцного миру, до безпосередньої їхньої презентації президенту США Джо Байдену, але дав зрозуміти – на що розраховує український уряд. Однак у ньому немає пункту про переговори з Росією, заявив Зеленський в інтерв’ю ABC News.

Цей план, за словами президента, спрямований на “зміцнення України” – з метою змусити лідера Кремля Володимира Путіна сісти за стіл переговорів на справедливих умовах.

Відео дня

“Мова не йде про переговори з Росією. Це міст до дипломатичного рішення для припинення війни. Тільки із сильною позицією, яку ми можемо просувати, ми зможемо підштовхнути Путіна до припинення війни дипломатичним шляхом”, – заявив Зеленський.

Він додав, що поки не бачить, щоб російський диктатор був готовий до “справжніх переговорів”. Джерело видання, близьке до оточення українського президента, заявило, що план перемоги складається з п’яти пунктів. Як повідомляється, йдеться про конкретні обсяги військової допомоги, про дипломатичні та політичні кроки і про відсутність будь-яких поступок перед Росією.

План є “терміновим”, заявив Зеленський. В інтерв’ю він зазначив, що ці кроки розраховані на швидке завершення війни, а не на її продовження протягом наступних років.

“План перемоги” президента Зеленського

Раніше УНІАН повідомляв про реакцію Кремля на “мирний план” Зеленського. Дмитро Пєсков заявив, що у Путіна вивчать офіційну інформацію.

“Поки що дуже багато різної, зокрема, суперечливої та недостовірної інформації. Ми до цього ставимося дуже стримано”, – пояснив Пєсков.

Крім того, The Times пояснило мету поїздки Зеленського до США. Це нібито остання надія Зеленського переконати Джо Байдена дозволити Україні удари західною зброєю по РФ.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *