“Ми не можемо чекати ще 75 років”: Кулеба зробив різку заяву про вступ до НАТО

"Ми не можемо чекати ще 75 років": Кулеба зробив різку заяву про вступ до НАТО

Кулеба зробив різку заяву про вступ до НАТО / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Обіцянка того, що Україна стане членом НАТО, має бути виконана, але українці не можуть чекати цього ще 75 років, заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі CNN.

“Ми будемо повністю раді, коли Україна стане членом НАТО. І обіцянку цю буде втілено”, – заявив він.

При цьому міністр зазначив, що “за останні два дні” Україна побачила дуже обнадійливі сигнали на всіх рівнях про те, що шлях до членства незворотній.

Відео дня

“Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати вступ України. Це має відбутися раніше, а не пізніше. Тому що це єдиний шлях для забезпечення стратегічної безпеки та стабільності в Євроатлантичному регіоні”, – заявив міністр.

Вступ України до НАТО – актуальне

Нагадаємо, президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц унеможливили вирішальні кроки до прийняття України в НАТО, писало видання DW.

“Саме вони (Путін і Шольц – УНІАН), на подив і обурення союзників із Центральної Європи та Балтії, знову наполягли на тому, щоб “не провокувати Росію”, тобто, Путіна. Ба більше, обом політикам забракло такту й політичної мудрості, щоб і на ювілейному форумі НАТО не повторити Володимиру Зеленському вимогу не застосовувати поставлену Україні зброю поза її власною територією та прикордонними областями Росії”, – йшлося в публікації.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *