Коли питання демобілізації в Україні зрушиться з “мертвої точки”: нардеп дав прогноз

Коли питання демобілізації в Україні зрушиться з "мертвої точки": нардеп дав прогноз

Народний обранець дав прогноз щодо законопроєкту про демобілізацію / колаж УНІАН, фото УНІАН

Мобілізація в Україні триває, і скоро до Верховної Ради можуть внести проєкт закону про демобілізаційні заходи.

Таким прогнозом поділився нардеп і член комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін у коментарі liga.net. Парламентарій не виключає, що законопроєкт про демобілізацію можуть внести в Ради до кінця літа.

Політик наголосив, що під час ухвалення законопроєкту про мобілізацію на прохання представників Генштабу Збройних сил України вилучили статтю, яка передбачала встановлення термінів служби в ЗСУ. Народний обранець додав, що тоді було заявлено, що Кабмін має впродовж пів року розробити окремий законопроєкт про демобілізацію.

Відео дня

“Тому на появу проєкту цього документа слід очікувати в зазначений термін. Але це ми говоримо тільки про текст закону. У якому він буде вигляді і який час знадобиться для його обговорення та ухвалення – покаже час”, – наголосив він.

Триває мобілізація 2024 – новини, які варто знати

В Україні новий закон про мобілізацію почав працювати 18 травня. У проєкті закону була передбачена норма про демобілізацію. Український воїн Олексій Тарасенко говорив, що через відсутність демобілізації “відчувається жорстока несправедливість щодо людей, які воюють два роки”.

Член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз сказала, що проведення демобілізаційних заходів залежатиме від того, наскільки буде позитивною мобілізація. За словами нардепа, якщо протягом наступних трьох-чотирьох місяців буде така сама позитивна динаміка, як протягом травня-червня, то законопроєкт про демобілізацію можуть розглянути в жовтні.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *