Кім Чен Ин підтримав російську війну в Україні

Кім Чен Ин і Путін підписали договір, що передбачає допомогу у випадку агресії.
Кім Чен Ин і Путін підписали договір, що передбачає допомогу у випадку агресії. Фото: УНН

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про свою підтримку російської війни в Україні, зазначивши, що відносини між Північною Кореєю та Росією «вступають у нову еру процвітання», повідомляє FBC.

Кім Чен Ин висловив свою повну підтримку діям Росії в Україні та наголосив на важливості «стратегічного балансу у світі». Ці заяви були зроблені під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Пхеньяні, повідомляють російські ЗМІ та агентство Yonhap. Кім підкреслив, що уряд КНДР «висловлює свою солідарність з російським урядом, армією та народом у проведенні «спеціальної військової операції» в Україні для захисту суверенітету, інтересів безпеки та територіальної цілісності».

Він також заявив, що відносини між Росією та КНДР «вступають у період нового розквіту» і пообіцяв посилювати стратегічну співпрацю між Пхеньяном та Москвою.

Зі свого боку, Володимир Путін зазначив, що «взаємодія між двома країнами базується на принципах рівноправності та взаємної поваги до інтересів один одного», і звинуватив США в «імпералістичній політиці».

Візит Володимира Путіна до Кім Чен Ина став першим за 24 роки. На цій зустрічі диктатори також підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *