Хоче увійти в історію слабаком: Гербст розкритикував Байдена через позицію по Україні

Хоче увійти в історію слабаком: Гербст розкритикував Байдена через позицію по Україні

Гербст розкритикував Байдена за слабку позицію по Україні / фото REUTERS

США на чолі з президентом Джо Байденом показують останнім часом відсутність лідерства та рішучості у наданні допомоги Україні.

Про це в коментарі Укрінформу заявив старший директор Євразійського центру Atlantic Council, посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст. Він зауважив, що здивований поведінкою поведінкою Байдена, який, ніби то хотів залишити пост “із сильним сплеском зовнішньополітичного лідерства”.

“Байден перебуває в стані летаргії. Слабкість, боязкість, яку ми вже спостерігали в його адміністрації, стала ще більшою за останні пару місяців з причин, які я не можу пояснити”, – сказав Гербст.

Відео дня

Він додав, що не прогнозує, що Байден кардинально змінить поведінку протягом 3 місяців, які залишаються йому на посту президента.

Гербст деталізував, що Байдену пропонували дозволити Україні нарешті бити ракетами ATACMS по цілях на території РФ, наполягали на виділенні додаткового пакета допомоги Україні вже після виборів, пропонували надсилати більш досконалу зброю, як от JASSM.

“Усі ці речі легко зробити. Якщо він хоче увійти в історію слабшим, ніж був раніше, це його вибір… Мені як американцю соромно, я дуже розчарований”, – висловився експосол, додавши,”що “Путін уліз у голову Байдену” своїми ядерними погрозами.

Крім цього не менш слабким Гербст вважає і владу Німеччини. “Дві адміністрації – в США і Німеччині – посилили слабкості одна одної. Прикра ситуація”, – прокоментував дипломат, зазначивши, що Путін якраз і розраховує на слабкість цих країн і Заходу в цілому.

Байден і його візит в Німеччину

Сьогодні американський президент здійснить робочий візит в Німеччину. Там він зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем і президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. 

Як сказав радник Білого дому з питань безпеки Джейк Салліван, під час візиту Джо Байден буде обговорювати із союзниками війну в Україні та шлях вперед.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *