Два масштабні теракти за три місяці: репутація Путіна похитнулася, – CNN

Два масштабні теракти за три місяці: репутація Путіна похитнулася, - CNN

Репутація Путіна після двох масштабних терактів у РФ похитнулася  / Колаж УНІАН, скріншоти

Репутація правителя Росії Володимира Путіна як лідера, здатного гарантувати порядок у величезній країні, похитнулася після того, як в РФ сталися два масштабні теракти протягом трьох місяців. Про це пише CNN.

Видання зазначає, що сплеск насильства відбувається в той час, коли відроджується етнічна напруга, яка посилюється як прагненням поповнити російські військові лави, оскільки війна Путіна проти України продовжується, так і триваючим конфліктом на Близькому Сході.

За даними російської влади, у хаотичних сутичках щонайменше 20 людей отримали поранення і 60 осіб були затримані. Кілька відео в соціальних мережах показали натовп людей в аеропорту та на злітно-посадковій смузі, одні розмахували палестинським прапором, інші проривалися крізь зачинені двері міжнародного терміналу.

Відео дня

“Міжрелігійне насильство — це те, чим “дуже, дуже стурбований” російський лідер Путін”, – сказала колишній керівник московського бюро ЗМІ Джилл Догерті у відповідь на недільні напади в Дагестані.

Останні теракти в РФ

Напередодні було названо кількість знищених бойовиків і поліцейських унаслідок стрілянини в російській республіці Дагестан. За даними росЗМІ, було ліквідовано шістьох бойовиків і понад 15 поліцейських.

Як повідомляв УНІАН, напередодні у Дагестані спалахнули вуличні бої між терористами і поліцією. Зокрема, в Махачкалі невідомі відкрили вогонь з автоматів по синагозі, а потім вступили в перестрілку з поліцейськими. У синагозі сталася пожежа. Крім того, повідомлялося, що атаковано дві православні церкви. За попередніми даними, було п’ять жертв і 23 постраждалих.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Білому домі підтвердили ухвалення складного рішення щодо допомоги Україні: про що йдеться
  • Путіна затролив глава МЗС Польщі за ниття щодо долі Росії
  • Росіяни “пруть несамовито”: у ЗСУ розповіли про важкі бої в Новоолександрівці
  • www.unian.ua

    Share

    You may also like...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *