До Кулеби руки не дотягнулися: МЗС залишається поки з міністром

До Кулеби руки не дотягнулися: МЗС залишається поки з міністром

Кулеба поки залишається на посаді очільника МЗС / фото Ковальчук Віктор УНІАН

Верховна Рада сьогодні не голосувала за звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. Він зазначив, що, ймовірно, не було необхідних 226 голосів за відставку, тому питання відклали.

“На Кулебі щось пішло не так…. Зупинили розгляд і оголосили перерву…. Проти виступили “слуги” (йдеться про нардепів із фракції “Слуга народу” – УНІАН), які розуміли що він провалиться”, – написав Железняк.

Відео дня

Він зазначив, що таким чином, Кулеба поки залишається на посаді міністра закордонних справ.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у соцмережі повідомив, що до парламенту надійшла заява від міністра закордонних справ Кулеби про відставку. Заява датована 4 вересням 2024 року. Спікер парламенту додав, що заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань. 

Серед кандидатів на посаду керівника МЗС – перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга. Кандидатуру керівника МЗС має пропонувати не парламентська коаліція, а, відповідно до законодавства, президент України.

Скандал з Польщею через Кулебу

Нещодавно виник скандал з Польщею через висловлювання Кулеби щодо “акції Вісла”, зокрема, що події відбувалися на тогочасних “українських територях”. Польські політики надзвичайно гостро відреагували на слова українського міністра.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *