Деякі країни передумали брати участь у Саміті миру

Низка країн відмовилася від участі у Саміті миру в Швейцарії: інформація від євродипломатів. Фото: Politico

Кількість країн та організацій, які підтвердили свою участь в ініційованому Україною Саміті миру в Швейцарії, зменшилася з 93 до 78. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на кількох анонімних дипломатів країн ЄС, які знайомі із перебігом підготовки саміту, але не вповноважені давати офіційні коментарі.

Дипломати не називали конкретні країни, які передумали брати участь у заході. Один із них не виключає, що цей список може поповнитися. «Моя ціль — мати сімейне фото майже на 80 осіб», – сказав один із євродипломатів, наголошуючи на бажанні зберегти велику кількість учасників.

Інший дипломат повідомив про 78 підтверджених учасників саміту і висловив оптимізм, зазначивши, що «ще є трохи часу». Президентка Швейцарії Віола Амхерд також висловила свою думку щодо перспектив саміту. Вона заявила, що війна в Україні навряд чи закінчиться після проведення Саміту миру. За її словами, саміт є лише початком для подальших можливих перемовин.

Підготовка до Саміту миру триває, і хоча кількість учасників зменшилася, організатори сподіваються на успішне проведення заходу та початок конструктивних перемовин для вирішення воєнної ситуації в Україні.

radiosvoboda.org

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *