Британія дає найбільшу допомогу в історії: Зеленський відповів главі МЗС, що потрібно

Британія дає найбільшу допомогу в історії: Зеленський відповів главі МЗС, що потрібно

Зеленський повідомив Кемерону, яке озброєння має надійти якнайскоріше Україні / Колаж УНІАН, фото president.gov.ua, фото скріншот

Президент України Володимир Зеленський в Києві провів зустріч із державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Камероном.

Про це повідомляє сайт глави держави. Зокрема, під час перемовин Зеленський подякував уряду Великої Британії за найбільший пакет оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів, про який оголосили минулого тижня. Президент сказав:

“Надання цього пакета, разом із надважливим рішенням США про допомогу, має велике значення для нас у цей ключовий момент”.

Відео дня

Також Зеленський поінформував про ситуацію на фронті й наголосив: важливо, щоб озброєння, передбачене пакетом підтримки, про який оголосили минулого тижня, надійшло якомога швидше. Передусім бронетехніка, боєприпаси та ракети різних типів.

Також Зеленський і Кемерон особливу увагу під час зустрічі приділили підготовці до важливих міжнародних заходів, що відбудуться незабаром: саміту “Групи семи” в Італії, інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, саміту НАТО у Вашингтоні та четвертого саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Найбільший військовий пакет від Британії – що охоплює допомога

У квітні Британія оголосила про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні на суму 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Завдяки цьому пакету військова допомога Великої Британії для України в цьому фінансовому році становитиме 3 мільярди фунтів стерлінгів.

Серед різного, до пакета увійдуть понад 1600 ударних і зенітних ракет, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow, а також понад 400 транспортних засобів, зокрема 160 захищених мобільних машин “Хаскі”, 162 бронемашини і 78 всюдиходів.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *