ЗМІ: українські хакери атакували Центробанк Росії

Атака на головну фінустанову РФ посилюється.

ЗМІ: українські хакери атакували Центробанк Росії

хакери

Українські хакери атакували Центральний банк Росії, повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на джерела у спецслужбах.

Атака на фінустанову РФ посилюється. 29 липня приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центробанку почали працювати або зі значними перебоями, або взагалі недоступні для користувачів. У Центробанку визнають факт кіберудару та зазначили, що “інтенсивність атаки зростає”.

Не доступні для росіян також сервіси банку “Зеніт” та Газпромбанку. Крім того, відсутній стабільний інтернет, бо найбільші провайдери телекомунікаційних послуг у Росі теж стали ціллю кібернападів. Наприклад, потерпає провайдер МТС, його клієнти уже третю добу не можуть повноцінно скористатися послугами.

  • 23 липня розпочалася масштабна кібератака, організована Головним управлінням розвідки Міноборони України, яка паралізувала роботу ключових банківських установ та платіжних систем по всій території Росії. 
  • Клієнти найбільших банків, таких як “Сбербанк”, “Альфа-банк”, “Райффайзен банк” та “ВТБ”, зіткнулися з проблемами чи неможливістю скористатися онлайн-банкінгом та цифровими послугами.
  • Після атаки кіберфахівців ГУР по банківському сектору росіяни не можуть зняти готівкові кошти. Також українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних фінансових установ Росії.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *