Зеленський: завдяки морському коридору Україна транспортувала понад 70 млн тонн вантажів

 Україна продовжує бути донором глобальної продовольчої безпеки для десятків країн світу.

Зеленський: завдяки морському коридору Україна транспортувала понад 70 млн тонн вантажів

За понад рік роботи експортного морського коридору Україна транспортувала 70 мільйонів тонн вантажів, а з українських портів вийшли понад 2 500 суден.

Про це президент України повідомив у соцмережах.

“За понад рік роботи нашого експортного морського коридору було транспортовано вже 70 млн тонн вантажів. З українських портів вийшли більш ніж 2500 суден. Порти Азії, Африки, Європи та Америки приймають наші, українські вантажі. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу і Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримали наше, українське зерно”, — наголосив Президент.

Він додає, що попри війну і російський терор, Україна продовжує бути донором глобальної продовольчої безпеки для десятків країн світу. І ми нарощуємо наші спроможності.

“Завдяки гуманітарній ініціативі “Зерно з України” в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані щонайменше сотні тисяч сімей та мільйони людей отримали необхідне продовольство”, — наголошує Зеленський.

  • Від початку повномасштабної війни Росія здійснила понад 50 атак на портову інфраструктуру. Загалом РФ знищила та пошкодила понад 280 об’єктів.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *