Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Зеленський підписав закон про державний аграрний реєстр

Прийняття Закону «Про Державний аграрний реєстр» сприятиме подальшій цифровізації українського агросектору, що є однією з вимог міжнародних партнерів.

Український фермер йде до свого трактора перед обробкою поля до посівної біля села Новояковлівка, Запорізька область, 12 квітня

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон № 11063-д «Про Державний аграрний реєстр» (ДАР), який Верховна Рада ухвалила в цілому 19 вересня 2024 року. Тоді законопроєкт підтримали 267 депутатів. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства. 

“Прийняття Закону «Про Державний аграрний реєстр» сприятиме подальшій цифровізації українського агросектору, що є однією з вимог міжнародних партнерів. Також ДАР має стати єдиним електронним вікном для спілкування агровиробників і органами влади. Завдяки прийнятому закону, в ДАР буде розширено коло тих, хто зможе отримати державну допомогу. Дякуємо Верховній Раді за підтримку”, – зазначив міністр аграрної політики Віталій Коваль.

Згідно з прийнятим в цілому законом передбачається:

Зазначається, що онлайн платформа Державний аграрний реєстр була запущена 12 серпня 2022 року за підтримки Європейського Союзу. Платформа була створена для допомоги українським агровиробникам. Станом на 18 вересня 2024 року в Державному аграрному реєстрі зареєстровано більше 176 тисяч сільгосптоваровиробників. Протягом зазначеного періоду через Державний аграрний реєстр було реалізовано більше 50 програм підтримки.

lb.ua

Exit mobile version