Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Уряд оновив умови бронювання працівників. Що змінилося

ОПК, наприклад, зможе бронювати до 100% своїх працівників.

Мобілізація

Кабмін удосконалив чинну постанову №76 від 27 січня 2023 року про бронювання працівників.

Як повідомило Міністерство економіки, підприємства оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників. Крім того, для критичних підприємств збільшили термін бронювання від 6 місяців до 12 місяців і дозволили бронювати військовозобов’язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.

Заступник міністра економіки Ігор Фоменко зазначив, що, наприклад, виробники зброї, дронів, наші енергетики, які сьогодні відновлюють енергосистему, зможуть бронювати 100% персоналу. 

Що передбачають зміни до постанови №76:

Крім того, Кабмін затвердив механізм бронювання через портал “Дія”, над яким наразі починає роботу профільне міністерство. 

Бронювання працівників в Україні

Бронювання працівників в Україні

Бронювання працівників в Україні

Бронювання працівників в Україні

Зміни у цьому напрямку:

До речі, людина також може отримати паперове підтвердження бронювання, а також за бажання подати документи на бронювання у паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу. 

Фоменко додав, що зміни до постанови наразі не змінюють критерії бронювання та етапи процедури. Водночас триває робота із бізнесом над системним оновленням підходів.   

“Як і раніше міністерства та ОВА визначають підприємства критично важливими, подають дані на перевірку Міноборони й лише опісля в Мінекономіки. Мінекономіки самостійно не визначає, які компанії мають бути заброньовані, які ні. А проводить перевірку правових підстав надання відстрочки та видає наказ на бронювання”, — сказав заступник міністра.

lb.ua

Exit mobile version