Укрзалізниця створює енергокомпанію, яка будуватиме газові електростанції

Енергокомпанія планує побудувати газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт у різних регіонах України.

Укрзалізниця створює енергокомпанію, яка будуватиме газові електростанції

“Укрзалізниця” створює свою енергокомпанію ТОВ “УЗ Енерго”, яка забезпечуватиме потреби компанії та споживачів.

Про це повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”. 

“Наразі Укрзалізниця, як один з найбільших споживачів електричної енергії в Україні, відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності. За наявними прогнозами із наближенням осінньо-зимового періоду посилення дефіциту в електропостачанні може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів, адже Укрзалізниця також є оператором системи розподілу електроенергії та водопостачання”, — ідеться у повідомленні компанії.

Новостворена компанія “УЗ Енерго” планує побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. 

“На сьогодні Укрзалізниця проводить активні перемовини з постачальниками й міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту”, — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Частка в статутному капіталі нової компанії в розмірі 100% належатиме ТОВ “Збут Енерджи ЛТД”, статутний капітал якої, своєю чергою, на 100% належить Укрзалізниці. Першим керівником компанії став Арсен Волошенюк.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *