Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Укрзалізниця отримає майже 43 мільйони євро для вдосконалення залізничної мережі

Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури. 

Європейський Союз виділяє “Укрзалізниці” майже 43 мільйони євро для вдосконалення залізничної мережі та реалізації євроінтеграційних проєктів.

Про це повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”.

У компанії пояснили, що у межах програми ЄС “Механізм “Сполучення Європи” (CEF) було погоджено проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну систему блоку. Проєктну заявку 16 липня 2024 року було схвалено Координаційним Комітетом програми.

“Цей проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення технологічної сумісності та підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури. Його загальний бюджет 85,91 млн євро, CEF надасть “Укрзалізниці” 42,95 млн євро”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, в “УЗ” планують реалізувати:

Також передбачені витрати на проведення експертизи щодо відповідності вимогам ділянок Ковель – Ягодин – Держкордон та Медика/Мостиська ІІ – Львів (Скнилів).

lb.ua

Exit mobile version